Volledig scherm
© HVV Tubantia

Kerstfeest voor eenzame ouderen bij Tubantia Hengelo

HENGELO - Niemand hoort eenzaam te zijn tijdens de kerstdagen, dus ook ouderen niet. Met die gedachte zijn acht voetbalvrouwen van de teams 1, 2 en 25+ van HVV Tubantia begonnen met het organiseren van een kerstfeest, speciaal voor eenzame ouderen.

Eenzaam
Maar wanneer is iemand eenzaam? Jessica Rolink, lid van de organisatie: „We begrijpen dat ‘eenzaam’ een erg breed begrip is. De een voelt zich eenzaam omdat ze weinig bezoek krijgt van haar kinderen, de ander heeft geen partner meer en weer een ander weet niet hoe ze onder de mensen kan komen. We kunnen niet controleren of iemand eenzaam is, dus we hopen dat de ouderen zich enkel opgeven als ze zich echt eenzaam voelen. De gedachte achter het initiatief wordt namelijk een beetje vergeten als grote groepen vriendinnen langs zouden komen om gezellig samen kerst te vieren.” Om de ouderen een zorgeloze en geslaagde middag te geven, hebben vrijwilligers de afgelopen maanden geld ingezameld. Genoeg om het complete feest gratis aan te kunnen bieden.

Positieve reacties
Het is de tweede keer dat de voetbalvrouwen zich bezighouden met de organisatie van het feest. “We hebben vorig jaar zoveel positieve reacties gekregen van bezoekers, dus we vonden het zeker de moeite waard om ons nog een keer in te zetten voor een mooie middag. We denken dat het jaarlijkse feest voor eenzame ouderen vanaf nu een traditie is voor onze club.” Tot nu toe zijn er zestig aanmeldingen binnengekomen.

Activiteiten
Tijdens het feest wordt er gezorgd voor wat te drinken en een uitgebreid driegangenmenu, bestaande uit een soepje, een stamppotbuffet en een ijstaart. Koor ‘De Schellevissen’ zingt een uur lang verschillende kerstliederen en ook Nikay Agterhuis, bekend van muziekprogramma The Voice, is van de partij om liedjes van vroeger te zingen. Tevens wordt er een bingo gehouden, met vele prijzen.

Aanmelden
Het feest vindt vrijdag 23 december van 16.00 uur tot 20.00 uur plaats in de kantine van HVV Tubantia. Locatie: Verlengde Polluxweg 10. Ouderen kunnen gebracht en gehaald worden door taxivervoer van Brookhuis. Aanmelden voor het kerstfeest kan tot 5 december, door een mail te sturen naar p.heuver91@gmail.com.

Filmpje
Bekijk hieronder een filmpje waarin het kerstfeest van vorig jaar te zien is.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.