Volledig scherm
© Getty Images

Kinderopvang in Enschede nu ook ’s nachts voor cruciale beroepen

ENSCHEDE - Er zijn bedden gekocht en de medewerkers staan klaar voor een nachtdienst: Enschede heeft 24-uurs kinderopvang in het leven geroepen voor ouders met cruciale beroepen. 

De opvang is bij kov Hebbes aan de Haaksbergerstraat. „We hebben voor deze locatie gekozen omdat die dicht bij het ziekenhuis is, en we denken dat toch vooral daar vraag naar nachtopvang is”, zegt woordvoerder Hans Koier. De opvang is bedoeld voor alle kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Ook wie tot nu toe geen gebruik maakte van opvang, kan zich aanmelden. 

Blijven slapen

De 24-uurs opvang betekent dat kinderen overdag en in het weekend mogen komen, maar ook ’s avonds, en ze kunnen blijven slapen als ouders nachtdiensten draaien. Bij Hebbes zijn ze de afgelopen dagen druk geweest om daarvoor een slaapkamer in te richten. Daar is een speelkamer voor omgebouwd. Voor de jonge kinderen die ’s middags nog slapen stonden er al bedden, maar er zijn nu zes extra bedden bijgekomen voor oudere kinderen. 

Bekend gezicht

In totaal kunnen er acht kinderen van 0 tot 4 jaar oud terecht en acht van 4 tot 12 jaar. „Wij verwachten dat veel ouders bij voorkeur een andere oplossing zoeken, maar het is goed dat deze mogelijkheid er nu is”, vindt Koier. Bijzonder aan de 24-uurs opvang is dat de verschillende kinderopvanginstellingen samen werken. Als het kan wordt de vertrouwde eigen begeleiding van Humankind, Kinderdomein of Columbus Junior ingezet. „Dan is er een bekend gezicht.”   

Wie gebruik wil maken van de opvang kan een mailtje sturen naar info@kov-hebbes.nl. De opvang is gratis maar de aanvraag moet wel minimaal 24 uur van tevoren worden gedaan. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.