Volledig scherm
Bij nieuwjaarsreceptie van Vogido krijgt voorzitter Theo Busch hoge onderscheiding van KNVB uitgereikt door Henk Bolhaar (links). foto Annina Romita AR20190106 © Annina Romita

KNVB-onderscheiding voor voorzitter Vogido Enschede

Enschede - Voorzitter Theo Busch is al 25 jaar het boegbeeld van Vogido, maar hij doet ook veel onzichtbaar verenigingswerk. Daarvoor kreeg hij zondag, als eerste clubbestuurder in Enschede, een hoge onderscheiding van de KNVB.

Theo Busch en Vogido zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Hij is al vijftig jaar lid, waarvan de helft actief als voorzitter van de voetbalclub. Maar Busch is veel meer dan louter het boegbeeld van Vogido.

Achter de bar

Hij neemt net zo makkelijk plaats achter de bar, steekt de handen uit de mouwen bij klussen op het sportpark, helpt bij het ophalen van oud-papier, traint elftallen en fluit wedstrijden. „Theo doet ongelofelijk veel onzichtbaar werk”, zei Henk Bolhaar zondag op de nieuwjaarsreceptie van de club.

Bondsbestuur

Bolhaar is zelf al vele jaren actief voor Vogido en daarnaast lid van de ledenraad amateurvoetbal en bondsvergadering van de KNVB. In die hoedanigheid draafde hij op om Theo Busch namens het bondsbestuur te benoemen tot Lid van Verdienste van de KNVB. „Zo’n hoge onderscheiding wordt niet zo vaak toegekend. Theo Busch is de eerste clubbestuurder in Enschede”, aldus Bolhaar.

Busch werd op de receptie ook nog eens benoemd tot erelid van Vogido. De huldigingen kwamen voor hem zelf als een complete verrassing.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.