Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Koning maakt hotel 't Lansink uit Hengelo hofleverancier

HENGELO - Hotel ’t Lansink in Hengelo is sinds vandaag het zestiende bedrijf in deze regio dat zich ‘hofleverancier’ mag noemen. Ank Bijleveld-Schouten pakte vrijdagmiddag uit met een royaal verjaardagscadeau.Tijdens de jubileumlunch in het hotel-restaurant maakte de Commissaris van de Koning bekend, dat ‘het Zijne Majesteit de Koning behaagd heeft om Tuindorphotel ’t Lansink te onderscheiden met de titel Hofleverancier’.

Viersterrenhotel ’t Lansink is een rijksmonument met 25 kamers en 50 bedden. In 2013 werd de accommodatie gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel. Ook ontving het dat jaar een Michelinster.

Koninklijk Wapen
Ruim vierhonderd bedrijven in Nederland mogen zich op grond van een Koninklijke Beschikking ‘hofleverancier’ noemen. Ze zijn gerechtigd het Koninklijk Wapen te voeren. Hotel ’t Lansink in Hengelo wordt nu opgenomen in het register van hofleveranciers. Het is daarmee het zestiende bedrijf uit Twente en de Achterhoek dat de eretitel mag dragen.

De andere bedrijven zijn : Kuperus Almelo (handgemaakte bedden), Lefering Lichtenvoorde (schildersbedrijf), Lenferink Tubbergen (bouwbedrijf), Carel Lurvink Enschede (groothandel schoonmaak), Gebroeders de Boer Aalten (drukkerij), J. Meen Delden (brood- en banketbakkerij), Meinders Rijssen (Echte Bakker), Boekhandel Broekhuis Hengelo, Dusseldorp Fietsen Lichtenvoorde, Ten Eekelder Schoenen Hengelo, Farwick Groenspecialisten Enschede, Autobedrijf Grooters (Eibergen), Van Wezel Transport (Hengelo), Bakkerij Restaurant IJssalon Wissink Groenlo en Noordendorp Transport uit Haaksbergen.

De lijst met bedrijven en organisaties die zich ‘Koninklijk’ mogen noemen is aanzienlijk kleiner: Koninklijke Grolsch (Enschede) en Koninklijke Ten Cate (Almelo).

Volledig scherm
CvdK Ank Bijleveld reikt de onderscheiding uit aan Lars van Galen en Richard van de Hoeven van Hotel 't Lansink. © Provincie Overijssel

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.