Tinkebell en financieel journalist Arno Wellens op de Amsterdamse Zuidas, waar de kamerplantentour werd gehouden. Het betrof een excursie langs buitenlandse bedrijven die daar crimineel geld stallen. DIt leidde zelfs tot Kamervragen over het belastingklimaat in Nederland.
Volledig scherm
Tinkebell en financieel journalist Arno Wellens op de Amsterdamse Zuidas, waar de kamerplantentour werd gehouden. Het betrof een excursie langs buitenlandse bedrijven die daar crimineel geld stallen. DIt leidde zelfs tot Kamervragen over het belastingklimaat in Nederland. © Ernst Coppejans

Kunstenaar Tinkebell raakt Enschede niet

ENSCHEDE - Tinkebell zocht de dialoog met de inwoners van Enschede over kunst. Het werd een monoloog waar slechts een handjevol mensen naar wilde luisteren.

  1. Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissingen per dag, de meesten zijn binnen 48 uur terug
    PREMIUM

    Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissin­gen per dag, de meesten zijn binnen 48 uur terug

    ENSCHEDE - De nu al anderhalve maand durende zoektocht naar Jihad Jafo (32) uit Enschede is een uitzondering. Maar vermissingen zijn dat allerminst. Alleen al bij de eenheid Oost-Nederland van de politie gaat het om 7600 meldingen per jaar, dat zijn er liefst 21 per dag. „Gelukkig is 80 procent van de mensen binnen 48 uur terug”, zegt Miranda Baas, specialist vermissingen bij de politie.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.