Volledig scherm
Werkloze lasser kreeg ook ziekengeld. © Emiel Muijderman

Lasser uit Borne ontvangt twee uitkeringen tegelijk van het UWV

BORNE Werkloze lasser Arno Post uit Borne die momenteel ook in de Ziektewet loopt heeft drie maanden lang een dubbele uitkering ontvangen van het UWV. „Als lasser verdien ik 1800 euro, maar nu met die twee uitkeringen krijg ik 2800 euro.”

Vorig jaar november gebeurde precies hetzelfde; ook toen was Post, die vaak via uitzendbureaus werkt, even werkloos en ook toen had hij zich ziek gemeld waarna hij een dubbele uitkering ontving van het UWV. „Ik heb het net als vorige keer gemeld bij het UWV. Als ik niks zeg, steek ik dat geld in de zaak en dan komen ze er vermoedelijk nooit achter.”

Ten onrechte
„Maar eigenlijk is het te gek voor woorden. Hoeveel van dit soort fouten maakt het UWV? Het is wel gemeenschapsgeld en als er meer van dit soort fouten worden gemaakt kan het om heel veel geld gaan dat ten onrechte wordt uitgekeerd. Ik vind dat een kwalijke zaak. Overal wordt op bezuinigd en het UWV strooit kennelijk met geld.”

Een woordvoerder van het UWV meldt ‘dat er inmiddels telefonisch contact is geweest met de heer Post over het feit dat hij per abuis een dubbele uitkering ontvangt. De te veel ontvangen uitkering zullen we terugvorderen.”

Oorzaak
„Al met al heel vervelend dat het in dit geval fout is gegaan, onze excuses daarvoor aan meneer. We zullen dit ook nog melden aan meneer zelf. Ik heb overigens begrepen van onze mensen dat het gaat om een incident. Het komt zeer zelden voor dat dit gebeurt.”
Maar hoe kon dit gebeuren, wat is de oorzaak? „Er is een ziekmelding gedaan kort na de toekenning van de ww-uitkering. Deze melding is vervolgens niet goed doorgegeven aan de afdeling ww van UWV.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.