Volledig scherm
TT-2019-013217 - Enschede -Scooteroverlast in de binnenstad. Donderdag en vrijdag incidenten. Ondernemers zijn het zat. Patrick Reinders van Het Striekiezer aan de Heurne is het zat. Editie: Enschede fotografie: Cees Elzenga/hetoog.nl CE20190915 © Cees Elzenga/hetoog.nl

Lucht geklaard tussen politie en Patrick Reinders

ENSCHEDE Patrick Reinders die donderdagochtend in de binnenstad werd bekogeld met schroeven, heeft een verhelderend gesprek gehad met de politie. Hij verweet de politie niet genoeg te hebben gedaan met zijn verhaal over de verwarde man. 

Aangifte

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat Reinders zich donderdag zowel telefonisch- als persoonlijk bij de politie heeft gemeld met zijn verhaal over de mogelijke mishandeling en het bekogelen met schroeven. „Toen een van de collega’s aangaf dat hij op het bureau aangifte kon doen wegens mishandeling of het duwen, weigerde hij dat. Ook toen we hem de kans boden een klacht over de gevolgde procedure in te dienen, wilde hij dat niet doen. Dat is zijn goed recht, maar het maakte voor ons de zaak extra lastig”, verklaart de woordvoerder. 

Zorgkader

Volgens de lezing van de betrokken agenten zijn er twee auto’s ter plaatse geweest bij het incident, maar kan het best zijn dat Reinders er maar een heeft gezien. „Onze mensen hebben de verdachte niet aangetroffen en konden dus ook geen strafbare feiten vaststellen. Dan is het lastig om mensen aan te houden of aan te spreken op hun gedrag. Wat hier meespeelt is dat de eventuele verdachte op dat moment geen passend zorgkader geboden kon worden. Wij weten niet of hij de feiten heeft gepleegd zoals Reinders dat tegen ons heeft verteld. En voor ons was er geen aanleiding om naar het pand van Tactus te gaan om het verhaal daar te checken.”

De politie betreurt dat het incident op deze manier naar buiten is gekomen, maar is blij dat het inmiddels een goed gesprek heeft gevoerd met Reinders. De laatste geeft aan dat de politie heel vaak dingen heel goed doet in de stad. „Soms gaat het niet helemaal zoals het in de ogen van inwoners zou moeten en dat was hier het geval. Maar ik ben blij dat we het op hebben kunnen lossen. Laat ik het daar op houden”, aldus Reinders.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.