Man zwaait met speelgoedgeweer in Stadskantoor Enschede

VideoENSCHEDE - Een man heeft donderdagochtend voor consternatie gezorgd in het Stadskantoor in Enschede. Hij liep het pand binnen met een speelgoedgeweer. De politie moest ingrijpen.

De politie greep in toen de overlastgevende man weigerde te vertrekken. De man was volgens beschrijving van de gemeente binnengekomen met een gekleurde hoed, een spiegelende zonnebril en een gekleurd speelgoedgeweer. Hij zei dat hij was gekomen om de gemeente ‘te helpen met cliënten van de sociale dienst'.

De man heeft een pandverbod voor drie maanden gekregen, zegt een woordvoerster van de gemeente. Er is volgens haar en de politie geen sprake van een verward persoon. De man heeft echter wel twee dagen voor overlast gezorgd in het Enschedese Stadskantoor.

Beveiligers

De man weigerde gehoor te geven aan de opdracht van de beveiligers om het pand te verlaten. Daarop riepen die de hulp van de politie in. Na een gesprek vertrok de man.

Volgens de politie is er geen reden om de man aan te houden. Hij heeft niemand bedreigd. De gemeente beaamt dat laatste, maar zegt dat op deze manier overlast veroorzaken onacceptabel is. De man krijgt daarom een pandverbod voor de duur van drie maanden. Ook woensdag was hij aanwezig geweest in het Stadskantoor, waar hij een tijd op de grond ging liggen.

10 verboden

Momenteel hebben tien mensen een pandverbod van de gemeente Enschede. Zij kunnen alleen op afspraak bij de gemeente terecht. Een gemeente kan niet iemand elke toegang ontzeggen omdat ze de wettelijk plicht tot dienstverlening heeft.

Gooien met planten

Twee jaar geleden was er ook consternatie in het Enschedese Stadskantoor. Een Almeloër bleek het niet eens te zijn met een beslissing die het UWV had genomen en werd vervolgens zo boos dat hij besloot met planten te gooien

Volledig scherm
© Wim Corduwener - DTCT

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.