Volledig scherm
Medewerkers van Enschede Promotie zaterdag in Amsterdam. © Enschede Promotie

Medewerkers van Enschede Promotie in Amsterdam: ‘Reacties zijn positief’

AUDIOENSCHEDE - Op de dag dat Enschede zich met de marathon opmaakt voor het grootste sportevenement van Overijssel, is Enschede Promotie buiten de gemeentegrenzen druk bezig de stad aan de man te brengen.

Vier medewerkers van Enschede Promotie proberen zaterdag in Amsterdam bezoekers van de hoofdstad tot een meerdaags bezoek aan de grootste stad van Twente te verleiden.

Erop uit

Met de missie ‘Wanneer ga jij naar Enschede?’ trok Enschede Promotie er in het licht van de gelijknamige nieuwe promotiecampagne voor de eerste keer actief op uit. De vier medewerkers zijn zaterdag prominent zichtbaar aanwezig op de Nieuwezijds Voorburgwal in de hoofdstad. 

Charmes

Op deze strategische plek in hartje Amsterdam wijst Enschede Promotie bezoekers van Amsterdam op de charmes van een verblijf van een paar dagen in Enschede.  ,,De reacties zijn bijzonder positief’’, aldus directeur Marieke ter Brugge van Enschede Promotie, ,,veel mensen en zelfs de politie komen even Twentse krentenwegge eten.’’

Harmoniezoeker

Enschede Promotie hoopt de ‘harmonie- en plezierzoeker’ naar de eigen stad te lokken. ,,Mensen die lekker een paar dagen er uit willen, goed willen eten, leuk winkelen, een museum bezoeken en in een fijn hotel overnachten’’, zegt Ter Brugge over de promotiecampagne.

Die richt zich vooral op Noord- en Zuid-Holland. De gerichte publieksacties, die via sociale media, radio en advertenties zijn te zien en te horen, moeten tot 15.000 extra overnachtingen ten opzichte van vorig jaar leiden.

1Twente sprak met Bjorn de Voer van Enschede Promotie, beluister het interview hieronder terug. 

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.