Volledig scherm
Van links naar rechts Sophie ter Harmsel, Dagmar Hobma en Miryanna Bonenberg, die auditie deden voor Fiddler on the roof. © Lars Smook

Miryanna, Dagmar en Sophie uit Enschede zijn Fiddler(s) on the roof

ENSCHEDE - Miryanna Bonenberg (13), Dagmar Hobma (14) en Sophie ter Harmsel (14) mogen zich vanaf zaterdag ''Fiddler on the roof" noemen. De jonge violistes deden mee aan een lezerswedstrijd van Tubantia​ en het Wilminktheater Enschede.

De drie scholieren uit Enschede mogen met elk drie gasten op woensdag 21 februari als speciale genodigden - over de rode loper - naar de regiopremière van Fiddler on the Roof - De Musical Anatevka in Enschede. Die prijs kregen ze zaterdagmorgen na een gezamenlijke auditie uitgereikt door Karien Blokhuis​ van het theater.

De jonge violistes speelden het nummer "Als ik nou eens rijk was" . Daarna mochten ze op het dak van het Wilminktheater poseren voor de lens van fotograaf Lars Smook , die de winnaars vereeuwigde tegen een decor van de oude textielfabriek aan de spoorbaan en de St. Jozefkerk.

Fiddler on the Roof - Enschede met Thomas Acda​ als Tevje speelt van 20 februari tot en met 4 maart in het Wilminktheater in Enschede. De twaalf voorstellingen zullen naar schatting meer dan 10.000 bezoekers trekken.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.