Volledig scherm
© Christian van der Meij

Nieuwe beschuldigingen Hengelo's raadslid

HENGELO - George ten Brummelhuis van BurgerBelangen en Frank Peters van ProHengelo zijn woest op collega-gemeenteraadslid Leo Janssen die hen op de website van Lokaal-Hengelo beschuldigt van 'belangenverstrengeling en/of lippendienst'.

Daarbij gaat het om het debat over het terrassenbeleid, die Janssen 'de wenkbrauwen doet fronsen.' Zo schrijft Janssen: 'Vooral het belang van raadslid Ten Brummelhuis is opmerkelijk, maar ook duidelijk. Opmerkelijk omdat hij in 2013 nog tegen uitbreiding van terrassen was. Duidelijk omdat hij in 2013 nog geen mede-eigenaar van De Appel was, maar nu wel. Handhaven en regels zijn regels was toen hun credo. Nu, dat er duidelijk sprake is van eigen belang, geldt dat schijnbaar niet meer.'

Over Frank Peters schrijft Janssen in dezelfde bijdrage op de site: 'Raadslid Peters werkt als medewerker bij De Twee Wezen/Het Pleintje en ook daar is van de gelegenheid gebruik gemaakt om illegaal uit te breiden. Peters stond erbij en keek ernaar. Wel is het duidelijk dat op initiatief van ProHengelo er een motie werd ingediend om het terrassenbeleid weer ter discussie te stellen.'

"Dit slaat helemaal nergens op. Schandalig. Ik eis zonder meer excuses van Janssen", zegt Ten Brummelhuis. "Ik ben nooit tegen een uitbreiding van terrassen geweest. Ik vroeg destijds om maatwerk. Nu ik mede-eigenaar van De Appel ben, heb ik niet eens meegedaan over de stemming van een motie van ProHengelo om het terrassenbeleid weer op de agenda te zetten. Ik bemoei me niet met terrassen in de raad."

Frank Peters: "Ik heb ook niet mee gestemd over die motie. Ik ben zelfs de zaal uit gegaan. Hoe komt Jansen erbij? Waar heeft hij het over? Op Twitter zegt hij steeds dat ik maar afwashulp en tafelafruimer ben. Wat heb ik dan met het beleid te maken? Ik wil nu eerst intern bespreken wat we tegen deze beschuldiging kunnen doen. Het is niet netjes dat hij dit zo speelt. Hij had mij ook eerst kunnen benaderen met de vraag wat er waar is van de belangenverstrengeling zoals hij die kennelijk ziet."

Onlangs kwam Leo Janssen zwaar in de problemen toen hij raadslid Wiert Wiertsema van ProHengelo ervan beschuldigde een belastende brief te hebben geschreven. Deze krant berichtte daarover. Nadat hij staande de raadsvergadering weigerde excuses te maken, besloot vrijwel de voltallige gemeenteraad de zaal te verlaten toen hij aan het woord was.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.