Volledig scherm
De Achterhoek-campagne moet meer winkelpubliek naar Enschede lokken © Enschede Promotie

Nieuwe N18 moet meer winkelpubliek uit Achterhoek naar Enschede trekken

ENSCHEDE - Enschede Promotie lanceert deze week een campagne om meer winkelend publiek uit de Achterhoek naar Enschede te lokken.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 3 procent van de binnenstadsbezoekers in Enschede uit de Achterhoek komt. Veel Achterhoekers laten de winkelstad links liggen. Ze vinden Arnhem hipper en Enschede te ver.

Minder reisafstand

De reisafstand wordt minder, nu de nieuwe N18 is vrijgegeven voor het verkeer. Volgens Enschede Promotie is dit het juiste moment voor een grootschalige imago-campagne in de Achterhoek.

De slogan 'Enschede, staat je goed' prijkt straks op abri's en in bushokjes langs de N18, achter op bussen van Arriva en in advertenties in huis-aan-huisbladen in de Achterhoek. Online wordt campagne gevoerd op Facebook, Instagram en met Google-advertenties. Ook is er een imagofilm gemaakt. 

50.000 euro

Winkelpubliek in Doetinchem en Winterswijk wordt bovendien verrast met ludieke guerilla-acties. Dit alles moet de aandacht vestigen op Enschede als eigentijdse winkelstad. Het Ondernemersfonds en Enschede Promotie trekken samen 50.000 euro uit voor de Achterhoek-campagne.

„Enschede heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als winkelstad", zegt directeur Marieke ter Brugge van Enschede Promotie. „We hebben hier een goede combinatie van grote winkelketens, kleine boetiekjes en  hippe horeca. Enschede is hip en happening. Dat willen we aan de Achterhoekers laten zien."

Vrouwen tussen 18 en 35

De doelgroep van de Achterhoek-campagne zijn vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. „Uit het oogpunt van marketing moet je een doelgroep kiezen", zegt Ter Brugge. „Vrouwen tussen 18 en 35 zijn nou eenmaal de shoppers. Uiteraard is iedereen welkom om in Enschede te winkelen. Het aanbod is zo breed dat zowel moeders als dochters goed kunnen slagen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.