Volledig scherm
© Frans Nikkels

Nieuwe regeling bussen Syntus: belangrijkste wijzigingen voor Hengelo

HENGELO - De nieuwe dienstregeling van Syntus voor het openbaar vervoer in Twente gaat zondag 11 december in.

De regeling is mede tot stand gekomen op basis van tips en reacties van reizigers en chauffeurs. Doel is een ‘logische reis met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden’.

De belangrijkste wijzigingen voor Hengelo:

De vertrektijd op zondag in Enschede is gewijzigd, hierdoor verbetert de aansluiting op de streeklijnen in Hengelo.
Lijn 1, Station-Veldwijk: van maandag tot en met vrijdag zijn de laatste drie ritten een half uur verschoven. Hierdoor is later reizen mogelijk en zijn de vertrektijden in de avonduren nagenoeg gelijk aan die op zaterdag en zondag.
Lijn 12, Gezondheidspark-Groot Driene: als hierboven.
Lijn 14, Station-Gezondheidspark: Deze lijn vervalt. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 12 die vrijwel dezelfde route rijdt, maar in tegengestelde richting.
Lijn 16, Hengelo-Universiteit Twente: vertrekt tien minuten later uit Hengelo, waardoor vanaf het NS-station de aansluiting op de stadsbussen verbetert.
Lijn 30, Borne Station-Bornsche Maten: nieuwe lijn die wordt gereden met een klein busje alleen van maandag tot en met vrijdag.
Lijn 50, Hengelo Station-Borne: deze lijn vervalt mede door de komst van lijn 30 binnen Borne. Reizigers kunnen ook gebruik maken van lijn 51 of op zondag van de trein.

Syntus verzorgt het openbaar vervoer in opdracht van de provincie Overijssel.

Via twents.nl/dienstregeling zijn nieuwe folders en lijnennetkaarten beschikbaar.

  1. Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen
    Play
    VIDEO

    Enschedeër Riki Cupers (75) creëert thuis de meest bijzondere landschappen

    ENSCHEDE - Vooraf weet ze nooit wat ze gaat maken, maar dat er uiteindelijk een prachtige creatie komt, staat vast. Natuurmens Riki Cupers startte bloemstukken in de vorm van landschappen te creëren met haar vader, nadat hij niet meer met haar de bossen en bergen in kon trekken. Het zorgt ervoor dat Riki straks een van de meest opvallende standhouders is op de kerstmarkt in 't Hoogeland. "Mijn oma zei altijd: 'Ie bint nooit te oald om wat te leern."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.