Volledig scherm
© Wikipedia

Nieuwe supermarkt Lidl aan Enschedesestraat na zomer open

HENGELO - Het valt nog niet precies te zeggen wanneer de bouw begint. Maar naar verwachting gaat de nieuwe supermarkt van Lidl aan de Enschedesestraat in het derde kwartaal van 2017 open.

Dat laat een woordvoerster van Lidl Nederland desgevraagd weten. De nieuwe supermarkt krijgt een oppervlakte van circa 1.250 vierkante meter. „Het wordt een mooie overzichtelijke winkel, met brede gangpaden, een warme bakker en ruime opstellingen voor vers en non-food”, aldus de woordvoerster.

Duurzaam
De supermarkt zal gebouwd worden volgens de laatste Lidl-standaard, waarbij met name wordt gelet op duurzaamheid. „Hierbij kun je denken aan led-verlichting, HR+++ dubbel isolatieglas en elektrische laadpalen.”

Locatie
De nieuw Lidl komt op de plek waar vroeger onder andere meubelzaak Scotty’s was gevestigd. Dat pand is in 2014 gesloopt. Sindsdien ligt het terrein braak. Er stond enige tijd een bouwbord van Lidl, maar dat is later weer weggehaald.

Vergunning
De gemeente heeft in 2014 al een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de supermarkt. Daartegen kwamen plaatselijke concurrenten (met name Jumbo en Albert Heijn) in het geweer. Volgens hen zou de nieuwe Lidl in strijd zijn met de gemeentelijke detailhandelsvisie. Het college van B en W veegde die bezwaren van tafel. Vervolgens stapten de bezwaarmakers naar de Raad van State, maar ook daar vingen ze in april van dit jaar bot. Volgens de woordvoerster van Lidl lopen er thans geen juridische procedures meer.

De bestaande supermarkt van Lidl aan de Waarbekenweg, aan de andere kant van de spoorlijn, blijft gewoon open.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.