Volledig scherm
Geamuseerd bestuurt Noah Willemsen bij Aeronamic een robocar met een smartphone. © Toma Tudor

Onderzoek Aeronamic en Fraunhofer
naar 3D-geprinte onderdelen luchtvaart

ALMELO/ENSCHEDE - Het Almelose bedrijf Aeronamic en het op het UT-terrein gevestigde onderzoeksinstituut Fraunhofer doen gezamenlijk onderzoek naar de proefproductie van 3D metaalgeprinte onderdelen voor de luchtvaartindustrie. De provincie Overijssel ondersteunt het project. 

Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek van gedeputeerde Eddy van Hijum aan  Aeronamic. Aeronamic werkt hierbij nauw samen met het Fraunhofer Project Center op de Universiteit Twente.

Van Hijum: ,,Overijssel draagt maximaal 1 miljoen euro bij aan dit ambitieuze project van bijna 3 miljoen euro met een looptijd van vier jaar. De bijdrage past in het programma Technology Base Twente dat zich onder meer richt op de versterking van de internationale concurrentiepositie van de hightech maakindustrie en kennisinstellingen in Twente. En biedt ook kansen voor het toeleverende MKB en het techniekonderwijs”.

CEO Steffen de Vries van Aeronamic: ,,In de wereldwijde luchtvaartindustrie is er een permanente zoektocht naar nieuwe productietechnologie voor de fabricage van complexe onderdelen. Ook wij investeren daar flink in en worden daartoe uitgedaagd door onze klanten zoals Honeywell en United Technologies. Als het lukt om de precisie-onderdelen die Aeronamic maakt op een meer innoverende wijze te vervaardigen, dan biedt dit grote kansen voor ons en andere bedrijven.''

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.