De inclusieve vlag is een uitbreiding van de regenboogvlag.
Volledig scherm
De inclusieve vlag is een uitbreiding van de regenboogvlag. © ROBIN UTRECHT

Onderzoek naar acceptatie LHBTIQ+’ers in Overijssel: ‘Het gaat goed, maar het kan nog beter’

ENSCHEDE - Het gaat langzaam de goede kant op met de acceptatie van LHBTIQ+’ers in Overijssel en Gelderland. Dat blijkt uit een onderzoek van Vizier-Oost en de Radboud Universiteit van Nijmegen.

 1. Moet tbs'er T., die zich in 2012 vergreep aan begeleidster Oldenkotte altijd opgesloten blijven?

  Moet tbs'er T., die zich in 2012 vergreep aan begeleid­ster Oldenkotte altijd opgesloten blijven?

  ALMELO - Zedendeliquent en veroordeelde tbs’er Frans T. (37) is door tbs-kliniek Oldenkotte bijna genezen verklaard als hij zich tijdens een begeleid verlof in de zomer van 2012 vergrijpt aan een begeleidster. De op dat moment nog 28 jaar oude T. heeft de avond ervoor een grote hoeveelheid Ritalin gesnoven en probeert de vrouw ook nog eens om het leven te brengen. Het levert hem een celstraf van 5 jaar en opnieuw een tbs met dwangverpleging op.
 2. LTO wil dat overheid bezoek kinderen aan boeren stimuleert: ‘Laat ze zelf beslissen wat ze willen eten, ook als dat vegetarisch is’
  Video

  LTO wil dat overheid bezoek kinderen aan boeren stimuleert: ‘Laat ze zelf beslissen wat ze willen eten, ook als dat vegeta­risch is’

  ENSCHEDE - Steeds minder kinderen komen van de boerderij. Daardoor weten zij niet goed waar voedsel vandaan komt. Laat kinderen kennismaken met de voedselproductie en stuur ze tijdens hun schoolperiode naar de boer. Die oproep doet belangenclub LTO Noord. Die wil dat de provincies Overijssel en Gelderland meer gaat doen om die bezoeken te stimuleren, zodat kinderen zélf keuzes leren maken over eten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.