Michiel Muller, ondernemer. Ondermeer oprichter van benzinepompen Tango en boodschappenbezorger aan huis Picnic.
Den Haag / Amsterdam, 6 maart 2019.  Beeld: Marlies Wessels
Volledig scherm
Michiel Muller, ondernemer. Ondermeer oprichter van benzinepompen Tango en boodschappenbezorger aan huis Picnic. Den Haag / Amsterdam, 6 maart 2019. Beeld: Marlies Wessels © Marlies Wessels

Online supermarkt Picnic maakt opwachting in Enschede

audioENSCHEDE - Supermarkten en bezorgdiensten als de Boodschappenboer krijgen in Enschede concurrentie van Picnic. De online supermarkt is bezig met een opmars in het land en maakt nu ook in Twente zijn opwachting.

De websuper gaat bij de start in oktober in Enschede de weg op met tien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers. De boodschappen worden vanuit een distributiepunt aan de Twekkeler Es geleverd. Mede-oprichter Michiel Muller van Picnic verwacht nog voor het einde van dit jaar in Enschede vijftien karretjes en 45 bezorgers nodig te hebben.

Muller: „Enschede is een levendige stad met veel hardwerkende mensen. Veel huishoudens hebben een bomvolle agenda. De komst van Picnic kan hen helpen hun tijd zo efficiënt mogelijk te besteden, doordat ze geen tijd meer kwijt zijn aan supermarktbezoeken.”

Stijging

De elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt, zijn inmiddels een bekende verschijning in veel gemeenten. De start was bijna vier jaar geleden in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Begin dit jaar steeg het aantal klanten volgens Picnic naar ruim 300.000, verdeeld over 75 steden. 

Distributie

Muller: „Voor de lancering in Nederland heeft Picnic drie jaar lang met een team van specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze manier van distributie zijn zo laag dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.”

Uitrol

De uitbreiding naar Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol. „Naast de reguliere boodschappen bieden we ook veel streekproducten aan, waarbij we streven naar samenwerking met lokale ondernemers. In Twente mag de traditionele krentenwegge dan ook niet ontbreken in het assortiment. We zijn op dit moment hard op zoek naar een ambachtelijke Twentse bakker”, aldus Muller, die eerder aan de wieg stond van de onbemande tankstations Tango en Route Mobiel.

1Twente sprak met woordvoerder Ruben Vermijs van Picnic, over wat Enschede kan verwachten van de bezorgservice. Beluister het gesprek hieronder terug. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.