Volledig scherm
De Borculose deejay Mike Gerritsen in actie op het Zonnestraalfestival. © Reinier van Willigen

Ook ouderen houden van deephouse op Zonnestraalfestival Haaksbergen

HAAKSBERGEN – De vuurdoop van het Zonnestraalfestival in het Scholtenhagenpark valt in de smaak, bij zowel jong als oud.


Het Scholtenhagenpark verkeert deze zondag in zomerse sferen. Tussen het eendenkroos in de vijver bij zalencentrum ’t Hagen dobberen elf gekleurde strandballen, iets verderop ligt een grote opblaasbare krokodil en een enkeling loopt zelfs met een zwemband om zijn middel. Enkele honderden bezoekers zitten en liggen ontspannen te luisteren naar loungemuziek.

Het Zonnestraalfestival beleeft zijn vuurdoop. „Ik ben heel tevreden. Het gaat super”, zegt mede-organisator Nick Laarhuis tegen half zes. Op dat moment is het nieuwe muziekfestijn enkele uren bezig en moet de avond nog beginnen. Het Zonnestraalfestival trekt vooral jongeren.

Iets ouder publiek

Maar tussen het publiek staan en zitten ook veertigers, vijftigers en zelfs zestigers. Dat doet Laarhuis deugt. „In de avonduren verwacht ik meer jongeren, maar het is mooi dat er nu ook een iets ouder publiek is. Dat is ook onze opzet”, zegt Laarhuis, die samen met Saskia Boenders en Paul Overzee van ’t Hagen besloot om dit evenement op poten te zetten.

Na de ouverture van Nicky Vannettie staat deejay Mike Gerritsen achter de draaitafel. Laarhuis zegt dat hij een iets te harde muziekstijl draait. „Dit is house. We willen eigenlijk iets rustigere muziek. Hierna komt Thom Sebo. Hij draait deephouse. Dat is rustige house”, zegt Laarhuis, wiens artiestennaam Nicky Vannettie is. Hij is deze dag deejay én mede-organisator.

Laarhuis heeft na zijn optreden ook meningen van oudere bezoekers gevraagd. „Nee, ze vinden de muziek niet te hard. Het is niet storend”, zegt Laarhuis.

Volledig scherm
Kinderen en hun ouders vermaken zich op het Zonnestraalfestival. © Reinier van Willigen
Volledig scherm
Chillen op het Zonnestraalfestival in Haaksbergen. © Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.