Op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal was met Koningsdag te druk. Mede een reden waarom het vandaag dicht bleef.
Volledig scherm
Op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal was met Koningsdag te druk. Mede een reden waarom het vandaag dicht bleef. © Robin Hilberink

Oproep beheerder: ‘Kom nu niet meer naar Het Rutbeek in Enschede’

ENSCHEDE - De beheerder van recreatiepark Het Rutbeek in Enschede roept de mensen op nu niet meer naar de recreatieplas te komen. Het wordt er anders te druk. Eén van de ingangen is inmiddels gesloten.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Twente (VRT)  is het er druk, maar gaat het nog net. “Het is inmiddels 16.00 uur – we gaan er vanuit dat de piek nu wel voorbij is. Maar het is wel belangrijk dat mensen nu niet meer blijven komen. Het kan nu nog net.”

Andere parken dicht

Om problemen te voorkomen in de verspreiding van het coronavirus waren de recreatieparken Het Lageveld (Wierden) en Het Hulsbeek (Oldenzaal) op Hemelvaartsdag al preventief dicht. Er werden zoveel mensen verwacht, dat het volgens de gemeenten niet verantwoord was om open te zijn.  Met Koningsdag moesten toezichthouders bij Het Hulsbeek oproepen naar huis te gaan, omdat het te druk was. 

Voor Het Rutbeek werd zo’n vergaande maatregel niet nodig geacht. Dat bleek waarheid. “Het was er wel druk, maar niet tè. Rond 15.00 uur liepen we echter wel tegen de maximale capaciteit aan wat betreft de coronamaatregelen. Maar mensen zijn echt heel verantwoord omgegaan met hun vrijheid.”

Behalve Het Rutbeek was ook het Lutterzand bij De Lutte een enorme trekpleister. Ook daar was het volgens de veiligheidsregio ‘druk, maar nog net verantwoord’. Er zijn daar geen toegangswegen afgezet.

‘t Hilgelo

Ook recreatieplas 't Hilgelo bij Winterswijk had te maken met een enorme toeloop van bezoekers. Iets voor vier uur was het daar zelfs zo druk, dat besloten werd de toegang tot de plas af te sluiten voor nieuwe bezoekers. ‘Zojuist besloten het Hilgelo af te sluiten voor nieuwe bezoekers. Het is te druk. De 1,5m is anders niet te waarborgen. Ik vraag hier uw begrip voor’, twitterde burgemeester Joris Bengevoord.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.