Truus Wotte bleef tot op hoge leeftijd lenig. Ze overleed afgelopen week. Vier jaar geleden haalde ze speciaal voor de fotograaf nog haar blauwe blazer van 1952 tevoorschijn, die zij droeg bij de Olympische Spelen.
Volledig scherm
Truus Wotte bleef tot op hoge leeftijd lenig. Ze overleed afgelopen week. Vier jaar geleden haalde ze speciaal voor de fotograaf nog haar blauwe blazer van 1952 tevoorschijn, die zij droeg bij de Olympische Spelen. © Annina Romita

Oud-turnster Truus Wotte uit Enschede overleden: ‘Ook op latere leeftijd was ze nog lenig en sterk’

ENSCHEDE - Oud-turnster Truus Wotte-Dam is op 86-jarige overleden. De Enschedese werd na haar succesvolle actieve loopbaan een bekend internationaal jurylid en was erelid van Hercules Hebe, dat jarenlang een toonaangevende club was in het regionale turnen. 

  1. Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden’
    PREMIUM

    Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminali­teit te bestrijden’

    Kleine inbraken, diefstallen, vernielingen, tanken zonder te betalen, dierenmishandeling of 200 hennepplanten op zolder. De politie laat kleine criminaliteit liggen. Er zijn domweg te weinig agenten om alles op te pakken. Is dat niet erg? Dat is maar hoe je het bekijkt, menen hoofdofficier Marthyne Kunst en politiechef Janny Knol van Oost-Nederland. ,,Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede