Volledig scherm
AK Schoonmaak neemt ook grootste deel vijftien medewerkers van failliete JDE over. © ANP XTRA

Overname failliete schoonmaakbedrijf JDE in Enschede

ENSCHEDE - Het failliete JDE Schoonmaakdiensten is overgenomen door AK Schoonmaak. Een groot deel van de vijftien medewerkers van JDE maakt de overstap naar de nieuwe eigenaar, die vestigingen heeft in Enschede en Hardenberg.

Met de overname van JDE wil AK Schoonmaak haar positie in Midden en Noordoost-Nederland versterken, geeft directeur Sjaak Kolthof in een toelichting aan. Inmiddels heeft volgens hem een aantal medewerkers van JDE Dienstverlening de overstap gemaakt naar AK Schoonmaak. Met andere medewerkers worden nog gesprekken gevoerd.

Klanten

Kolthof: „De overname betreft zowel het klantenbestand als ook het personeelsbestand. JDE Schoonmaakdiensten beschikt over bekwame en loyale werknemers en een goede portfolio met betrouwbare klanten. Goede krachten met jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche moet je koesteren.” Door deze overname groeit AK Schoonmaak naar ruim honderd personeelsleden.

 1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
  PREMIUM
  Column

  Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

  ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.
 2. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerkramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’
  PREMIUM

  Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man sinds vuurwerk­ramp: ‘Tegen leugenaars valt niet te vechten’

  ENSCHEDE - Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag, aan deze krant. „Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.