Volledig scherm
© ANP

Persoonsgegevens gestolen bij Gerard Sanderinks bedrijf Strukton

ENSCHEDE/UTRECHT - Vertrouwelijke persoonsgegevens van honderden (oud-) medewerkers van Strukton Rail Nederland zijn waarschijnlijk gestolen. Strukton houdt een ex-medewerker verantwoordelijk voor de diefstal van onder meer adresgegevens en bankrekeningnummers.

Strukton Rail is eigendom van de Twentse zakenman Gerard Sanderink. Op de website schrijft het bedrijf vandaag dat de diefstal werd ontdekt na een tip van de politie. Er is inmiddels aangifte gedaan en er is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Er zou inmiddels een intern onderzoek zijn opgestart.

Volgens Strukton ziet het er naar uit dat een ex-medewerker foto’s heeft gemaakt van data van (oud-)medewerkers van Strukton Rail en van Eurailscout in Nederland. Deze medewerker had uit hoofde van zijn functie toegang tot de gegevens. Volgens het bedrijf wijst alles er op dit moment op dat het gaat om een  eenmalige en individuele actie. 

Strukton meldt verder: “Wij betreuren dit incident enorm en doen er alles aan om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. De realiteit is dat diefstal helaas nooit helemaal is uit te sluiten. Dit voorval maakt duidelijk dat misbruik van vertrouwelijke informatie altijd op de loer ligt. Wij doen er alles aan om datalekken te voorkomen. Naar aanleiding van dit incident zullen wij onze werkafspraken en processen evalueren en waar mogelijk verbeterpunten doorvoeren."

Hoe zit het ook alweer met de soap rondom Gerard Sanderink? Bekijk de explainer:

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.