Volledig scherm
PREMIUM
Evelien Biermans, secretaris van de stichting Wissinks Möl, ontvangt uit handen van Rob Schenk (gele polo), executeur-testamentair van de nalatenschap van schilder/tekenaar Jacq de Groot, een cheque ter waarde van 415.000 euro. © Cees Elzenga

Postuum een weldoener: 'Hij kon zó mooi tekenen'

ENSCHEDE - Rob Schenk, taxateur-in-ruste, is belast met de afwikkeling van de nalatenschap van tekenaar en reclameman Jacq de Groot (1924-2010) uit Enschede. Hij deelt dezer dagen cheques uit aan vijf goede doelen. „Hij kon zó mooi tekenen.”

De bankrekening van Wissinks Möl  bij Usselo is sinds woensdagmiddag goedgevuld. Dat is te danken aan een onverwachte postume schenking van Jacq de Groot en diens echtgenote Inge de Groot-Perton. De Groot overleed in 2010, zijn vrouw in oktober vorig jaar. Namens het echtpaar kwam Rob Schenk een cheque ter waarde van 415.000 euro uitdelen. Wissinks Möl is een van de vijf begunstigde goede doelen waaraan De Groot zijn vermogen nalaat.

  1. Haaksbergenaar Karel van de Kate blij met publieksprijs Twents Buutfestival

    Haaksberge­naar Karel van de Kate blij met publieks­prijs Twents Buutfesti­val

    HAAKSBERGEN - Drie keer is scheepsrecht! Voor Bennie Morsinkhof alias Karel van de Kate ging dat eind oktober zeker op. De derde deelname aan het Twentse Buutfestival leverde hem zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Twentsche Courant Tubantia op. De publieksprijs nam Morsinkhof dinsdagmiddag in ontvangst, het was een collage op canvasdoek van zijn winnende optreden in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.