Evelien Biermans, secretaris van de stichting Wissinks Möl, ontvangt uit handen van Rob Schenk (gele polo), executeur-testamentair van de nalatenschap van schilder/tekenaar Jacq de Groot, een cheque ter waarde van 415.000 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Evelien Biermans, secretaris van de stichting Wissinks Möl, ontvangt uit handen van Rob Schenk (gele polo), executeur-testamentair van de nalatenschap van schilder/tekenaar Jacq de Groot, een cheque ter waarde van 415.000 euro. © Cees Elzenga

Postuum een weldoener: 'Hij kon zó mooi tekenen'

ENSCHEDE - Rob Schenk, taxateur-in-ruste, is belast met de afwikkeling van de nalatenschap van tekenaar en reclameman Jacq de Groot (1924-2010) uit Enschede. Hij deelt dezer dagen cheques uit aan vijf goede doelen. „Hij kon zó mooi tekenen.”

 1. Als het aan RIVM ligt, verbannen we drank uit de supermarkt: ‘Zinloos, je rijdt zo naar Duitsland’
  PREMIUM
  Video

  Als het aan RIVM ligt, verbannen we drank uit de supermarkt: ‘Zinloos, je rijdt zo naar Duitsland’

  Een fles wijn of krat bier kopen we nu met alle gemak tijdens het boodschappen doen. Maar als het aan gezondheidsinstituut RIVM ligt, is drank straks enkel nog bij slijters verkrijgbaar én gaat de alcoholaccijns omhoog. Wat vinden we van dat advies in de strijd tegen (problematisch) drankgebruik? Aileen Slot peilt de stemming bij Winkelcentrum Zuid in Enschede. „Nederland is te ver doorgeschoten.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Ten Hag lovend over Vitesse: 'Revelatie van het seizoen'
  Play

  Ten Hag lovend over Vitesse: 'Revelatie van het seizoen'

 2. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

Enschede e.o.