Volledig scherm
© Politie stock

'Privé-detectives' in Enschede
wijzen verkeerde vernieler aan

ENSCHEDE - Dat 'privé-detectives' de plank soms misslaan, blijkt in de zaak van een serie autovernielingen in de Landbouwstraat in Enschede. De buurvrouwen Desiré Dekker en Angela van Otterloo dachten 'voor 80 tot 90 procent' zeker zelf de dader te hebben opgespoord. Maar hij ontkende bij de politie. En aan de deur bij de vrouwen werd hij niet herkend.

Op een zondagmiddag in maart kwam een jongeman, met de capuchon van een joggingvest en een petje op, hun straat in. Hij sloeg opgefokt tegen een Twingo, een Volvo en een Dacia Logan. Die laatste klap liet een deuk en de afdruk van een zegelring in de lak achter. Bij de Volkswagen Lupo van Desiré sloeg hij de achterruit aan gruzelementen.

Desiré denkt via internet de voornaam van de vernieler te achterhalen. Ze kopieert diens foto via Facebook. Ook Angela herkende hem. Dat 'bewijs' werd bij de politie ingeleverd.

Excuses

De politie keek lang niet om naar de aangifte en bood daarvoor excuses aan. Recent is de verdachte alsnog gehoord. Hij ontkende de beschuldigingen. Hij vervoegde zich aan de Landbouwstraat. Volgens politiewoordvoerster Chantal Westerhoff erkenden de aangevers dat hij niet de dader is. De politie verwacht dat de aangifte tegen hem wordt geseponeerd.

  1. Namibische paralympiërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo
    Play
    Video

    Namibische paralym­piërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo

    ENSCHEDE - Twee paralympische sporters, afkomstig uit een sloppenwijk in Namibië, trainen deze week bij atletiekvereniging AC Tion in Enschede. Dat hebben ze te danken aan Elisa Ostet van de Sport on the Move Foundation. Zij bezocht de atleten in hun thuisland en oordeelde dat daar de leefomstandigheden niet goed genoeg zijn. "De Olympische medaille hing gewoon aan het plafond van een golfplaten huisje."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.