Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Reinier van Willigen wint Twentse persfotoprijs 2016

HENGELO - Reinier van Willigen (61) uit Glanerbrug heeft zondag de Persfotoprijs 2016 gewonnen. Zijn foto van rockzanger Udo Lindenberg, die optreedt voor zijn eigen standbeeld in Gronau, werd gekozen uit negentig foto’s van vijftien fotografen.

Hij kreeg de prijs uit handen van Martha Riemsma, juryvoorzitter en hoofdredacteur van deze krant. Van Willigen toonde zich buitengewoon verrast door de prijs, al was het niet zijn eerste prijs. Twintig jaar terug won hij de Zilveren Camera voor regionale persfotografie.

StARTion
De prijsuitreiking vormde de aftrap voor de expositie ‘Belicht’ in StARTion, een nieuwe tentoonstellingsruimte boven NS-station Hengelo. Een bijzonder initiatief want het is voor het eerst in 25 jaar, dat er weer werk van regionale persfotografen bij elkaar hangt.
Het idee voor de expositie komt uit de koker van fotograaf Christiaan van der Meij, die het samen met kunstenaar Pier van Dijk uitwerkte.

De foto’s hangen nog tot 8 januari in StARTion. Tot die tijd kunnen bezoekers hun stem uitbrengen. De fotograaf met de meeste stemmen, krijgt de publieksprijs.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.