Volledig scherm
© Christian van der Meij

Ruim 30 mille bijeen met barre rit voor Hengelose Nije Stichting

Met het bovenlijf door het open dak, in de ene hand een bokaal, in de andere een selfiestick om de triomf vast te leggen. Na een barre tocht van 7.000 kilometer in tien dagen door een winters Scandinavië arriveert Debby Nijenhuis zondagmiddag rond 15.30 bij het Wapen van Beckum, samen met de overige 5 teams die de ScanCoveryTrial voor de Nije Stichting deden.


Het is de tweede keer dat Nijenhuis, oprichtster van de stichting voor (ex)kankerpatiënten en hun omgeving, aan de Trial om zo geld in te zamelen voor haar stichting. Reed ze vorige keer door het hoge noorden bij temperaturen van -38 graden, dit keer bleef de kou beperkt tot -11. "Qua temperatuur was het appeltje, eitje voor mij", lacht ze vrolijk.

Ziek

Dat geldt niet voor de rit zelf. De eerste twee dagen was haar mede-chauffeur Marcel Brands flink ziek en moest ze de hele dag zelf achter het stuur plaatsnemen, al heeft hij dat de laatste twee dagen grotendeels goed gemaakt. Maar zwaar was het wel.

Hartelijk

De hartelijke ontvangst op het parkeerterrein bij het Wapen van Beckum, waar honderden fans de ruim 110 teams opwachten, maakt een hoop goed. Net als de opbrengst voor het Nije Huis, waar activiteiten en zorg worden aangeboden aan mensen die met kanker te maken krijgen. De teller staat op 31.000, maar Nijenhuis verwacht dat deze nog een poosje doorloopt.

Op de foto is de aankomst in Beckum te zien. Team nummer 11 voorop, met links Nijenhuis en rechts Brands, onderweg naar de finish, gevolgd door teams 45, 48, 60, 63 en 82 die ook voor de Nije Stichting reden.

www.denijestichting.nl

www.ScanCT.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.