Bijna alle bewoners van verpleeghuis De Cypressenhof zijn besmet, bleek vorige week.
Volledig scherm
Bijna alle bewoners van verpleeghuis De Cypressenhof zijn besmet, bleek vorige week. © Annina Romita

Schrik over besmettingen in De Cypressenhof: kan versoepelen eigenlijk wel?

ENSCHEDE - De winkelstraten lopen weer vol en binnenkort gaan de terrasjes zelfs open. Maar achter de deuren van verzorgingshuizen spelen zich drama’s af. Klopt het beeld dat we in Enschede de zaak onder controle hebben eigenlijk wel, vraagt D66 zich af? 

 1. Hennepkwekerij met 1000 plantjes in nep-koeriersbedrijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken
  PREMIUM

  Hennepkwe­ke­rij met 1000 plantjes in nep-koeriersbe­drijf Hengelo, OM wil ton winst afpakken

  HENGELO/ALMELO - Tegen Gevriye K. (33) uit Enschede is dinsdagmiddag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand geëist. In zijn bedrijfspand aan de Hassinkweg in Hengelo werd twee jaar geleden een hennepplantage met bijna 1000 planten ontdekt. Ook zou de Enschedeër ruim een ton moeten terug betalen, de door het Openbaar Ministerie geschatte winst van de plantage.
 2. Aantal nieuwe besmettingen in Twente gestegen: 37 positieve coronatests
  kaart

  Aantal nieuwe besmettin­gen in Twente gestegen: 37 positieve corona­tests

  ENSCHEDE - In de regio Twente zijn de afgelopen twee weken 37 mensen positief getest op covid-19. Zo blijkt uit cijfers van het RIVM. In de Achterhoekse gemeentes Aalten en Berkelland zijn in totaal twee mensen positief bevonden, wat het totaal in het verspreidingsgebied van deze krant brengt op 39 nieuwe coronagevallen in de afgelopen twee weken. Dat is hoger dan de cijfers van een week eerder, toen twintig Twentenaren positief werden bevonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.