Volledig scherm

Sint en Piet lijken verbannen uit Hengelose etalages

HENGELO Sint en piet lijken verbannen uit de Hengelose etalages. Die lijken niet meer zo uitbundig in sinterklaassfeer vergeleken met voorgaande jaren. Overwogen wordt om nu de etalagewedstrijd weer in het leven te roepen.

Wie de Hengelose binnenstad doorkruist op zoek naar etalages met sint en piet komt bedrogen uit. In een zeer beperkt aantal winkels zijn de goedheiligman en zijn knecht te zien. De Brinkpassage bijvoorbeeld, is al in z’n geheel in de kerstsfeer. „Teleurstellend, ja”, zegt voorzitter Tim Lammertink van Stichting Hengelo Sint-Nicolaas Stad als hij hiermee wordt geconfronteerd.

Wedstrijd
Hoe anders was dat nog maar een paar jaar geleden? De stichting kende zelfs nog een wedstrijd. Wie zijn of haar etalage het mooist had ingericht met sint en piet als middelpunt, kreeg een prijs. De prijsuitreiking voor de fraaist ingerichte etalage geschiedde onder leiding van een onafhankelijke jury.

Sfeer
Maar nu er geen wedstrijdelement meer is, blijkt dat het allemaal erg tegenvalt met sint en piet in de winkels. De vraag ligt voor de hand: moet die etalagewedstrijd terugkeren op de kalender van de stad? „Ja, dat gaan we nu wel overwegen. Het is toch leuk als de etalages de sfeer van 5 december weergeven.”

Invloed
Volgens Lammertink zijn er, wat etalages betreft, ook positieve uitzonderingen. „Broekhuis en de speelgoedwinkels richten hun etalages mooi in. We proberen wel invloed op de grote ketens uit te oefenen, zodat ze ook meewerken maar een sinterklaasetalage inrichten, krijg je er niet door.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.