Volledig scherm
Een art impression van hoe de nieuwbouw van Het Woolde eruit gaat zien. © Carintreggeland

Snel aanvraag vergunning voor nieuwbouw verpleeghuis Hengelo

HENGELO - Carintreggeland wil volgende maand bij de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen voor de nieuwbouw van Het Woolde aan de Geerdinksweg. Dat hebben medewerkers van de organisatie donderdag aangegeven tijdens een bijeenkomst voor bewoners van Het Woolde.

De zorgorganisatie houdt er in de planning rekening mee dat deze vergunning uiterlijk mei 2017 onherroepelijk wordt. Direct daarna in juni al wil Carint beginnen met de bouw van de eerste van twee ovaalvormige gebouwen die het huidige complex vervangen.

Sloop
Naar verwachting zal dit gebouw in juni 2018 klaar zijn en ruimte bieden aan 24 appartementen voor somatische verpleegzorg. In juli van dat jaar is de sloop van de Lasondervleugel, het gebouw gezien vanaf de Geerdinksweg, voorzien.

Gebouwen
In oktober 2018 gaat de eerste paal in de grond voor het tweede gebouw, zo is het streven. Hierin komen 48 appartementen voor dementerenden. Een jaar later wordt ook dit gebouw in gebruik genomen, waarna onder meer de Van Wezelvleugel wordt gesloopt.

In 2020 wordt een derde gebouw uit de grond gestampt waarin onder meer een ontmoetingsruimte, café/brasserie, fysiopraktijk, kapper en het thuiszorgteam worden gevestigd.

Gegarandeerd
Wie per 1 januari 2017 woont in het Woolde heeft ‘gegarandeerd’ een plek in de nieuwbouw. In de tussenfases wordt volop rekening gehouden met de mensen. „Tussentijds praten we over hoe het verder zal gaan”, aldus Ton Oude Voshaar, coördinator bouw. „U kunt altijd in Het Woolde blijven wonen. Niemand komt op straat te staan.”

De zorg wordt kleinschaliger van opzet. Er is minder personeel nodig in Het Woolde. „Maar Carint heeft veel vacatures.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.