Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Spontane actie levert opgelicht stel uit Enschede mooi spaarcentje op

ENSCHEDE - Het Enschedese, bejaarde echtpaar dat onlangs slachtoffer werd van fraude via Whatsapp kreeg gisteren een bijzonder cadeau. Vrienden van hun dochter Diane startten een spontane inzamelactie en dat leverde een mooi bedrag op voor het paar. 

Emotioneel

Dochter Diane was er gisteren bij toen vriendinnen het bedrag bij haar ouders langs kwamen brengen. In een oude sok. „Het was voor mijn vader en moeder een heel emotioneel moment. Ze hadden dit totaal niet verwacht, maar waren heel aangenaam verrast. Nu hebben ze weer een beetje spaargeld voor onvoorziene omstandigheden.”

Spaargeld kwijt

Het stel raakte door de oplichting al hun spaargeld kwijt, een bedrag van 3500 euro. De oplichters hadden zich voorgedaan als hun dochter en vroegen zo geld over te maken omdat zij nog rekeningen diende te betalen. Diane zou, volgens de valse app het geld een dag later allemaal weer terugstorten, maar eenmaal geconfronteerd met de betalingen wist Diane uiteraard nergens van. 

https://www.tubantia.nl/enschede/whatsappje-met-dochter-leidt-tot-nachtmerrie-voor-bejaard-echtpaar-uit-enschede-duizenden-euro-s-kwijt~a6a6d71f/

Vertrouwen

Toen Diana haar verhaal deed in deze krant, begonnen haar vrienden en vriendinnen een spontane actie om geld in te zamelen. Gisteren was het grote moment daar, toen de ze bij de oudjes in de woonkamer stonden met het mooie bedrag. „Mijn ouders waren heel emotioneel, maar ook heel erg blij. Ze hebben nu gezien dat er ook heel veel mensen met een goed hart zijn en dat geeft ze weer een beetje vertrouwen voor de toekomst. Dat geld waren ze wel te boven gekomen, maar het gevoel om er zo ingetuind te zijn en niet te hebben opgelet, speelde heel erg bij mijn ouders.”

Zelfs collega’s van vriendinnen hebben meegedaan aan de inzamelingsactie en dat was ook via Diane een grote verrassing. „Die mensen kennen mijn ouders helemaal niet, maar het verhaal in de krant greep hen zo aan, dat ze spontaan een bedrag doneerden. Geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.