Volledig scherm
Het strand van Enschede. Foto Reinier van Willigen

Stadsstrand om te zonnen en te sporten

ENSCHEDE - Met veel geel zand, wuivende palmen en een zonnedek is het braakliggende terrein tussen Korte Hengelosestraat en het Nationaal Muziekkwartier veranderd in een tijdelijk stadsstrand. Andere grote steden kenden een dergelijk strand, Enschede heeft nu ruim twee maanden lang ook een mogelijkheid van zand en water te genieten in de binnenstad.

Tijdelijke loungeterrassen nodigen uit om te relaxen. Voor verkoeling zorgt een klein zwembad. Het strand dat in vier weken is gerealiseerd op initiatief van de Stichting Enschede Promotie, is vanaf vandaag elke dag tot 30 september geopend van 11.00 tot 23.00 uur.

De kosten, circa 80 mille, worden voor de helft door sponsors betaald. Opvallend is dat ook de Vereniging Binnenstadbewoners een flinke donatie heeft gedaan. "Het is een strand voor blijvers in Enschede, bezoekers en straks voor de studenten die naar Enschedekomen," alsdus een trotse Marcel Wendrich van Enschede Promotie, gisteren.

Iedere woensdag en zaterdag is er livemuziek met medewerking van poppodium Atak dat voor een aantal weken een strand voor de deur heeft. In de weekenden is er de mogelijkheid om 's ochtends te fitnessen. Volgende week is er vrije inloop voor hockey, volleybal, tennis, rugby en voetvolley. Vanaf 3 augustus wordt een Beach Sport competitie gehouden met finales in de laatste volle week van augustus. Teams kunnen zich hiervoor inschrijven (categorieën studenten, recreanten en gevorderden, bij de wedstrijdleiding op het zonnedek of via enschede@i-vents.nl.
Het stadsstrand zal, zeker op deze plek, eenmalig zijn. Het is de bedoeling dat bouwbedrijf Van Wijnen over een paar maanden begint met de bouw van een hotel met kantoorruimtes en een appartementencomplex op het terrein.

Volledig scherm
Het nieuwe strand van Enschede. Foto Reinier van Willigen
Volledig scherm
Thomas van Loon neemt de eerste duik in het strandbad. Foto Reinier van Willigen
Volledig scherm
Enschede aan het strand. Foto Reinier van Willigen
Volledig scherm
Voor wie het strandliggen te veel wordt. Foto Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.