Volledig scherm
In meer gemeenten is Resto VanHarte actief met een KinderResto. © RestoVan Harte

Sterrenkoks in de dop aan de slag bij voetbalclub in Enschede

ENSCHEDE - In de keuken van de Tubanters in Enschede start een KinderResto. Kinderen uit de wijk Hogeland/Velve krijgen er kooklessen en leren alles over gezonde voeding.

Vijftien kinderen gaan vanaf 5 februari  in de keuken van de voetbalvereniging De Tubanters aan de slag met pollepels, potten en pannen tijdens bijzondere kooklessen. De kinderen leren in tien wekelijkse bijeenkomsten niet alleen over gezonde voeding, maar ook over een gezonde leefstijl en samenwerken. „Maar de lol in het koken blijft het belangrijkste”, aldus KinderResto-coach Jan Sijbom.

Proeven

Het KinderResto is een initiatief van de maatschappelijke organisatie Resto VanHarte, die sociale buurtrestaurants opzet door heel Nederland. In het KinderResto komen kinderen in de leeftijd 8-13 jaar samen om te koken. Verder komen thema’s aan de orde als hygiëne, veiligheid, proeven, waar komt onze voeding vandaan, een gezonde leefstijl, sporten, ontspanning en kennis van de wijk. Na het koken wordt samen gegeten. Ouders of verzorgers kunnen meedoen en natuurlijk komen proeven. 

Quote

De lol van het koken blijft het belangrijk­ste.

Jan Sijbom, Coach KinderResto

Trots

Na de KinderResto bij De Tubanters staan ook activiteiten gepland in andere wijken in Enschede.  De sterrenkoks in de dop worden begeleid door een professionele chef-kok. „Die ziet bij dergelijke initiatieven hoe vriendschappen opbloeien en hoe kinderen trots op zichzelf worden”, aldus Sijbom.

Talenten

Het voegt toe dat het belangrijk is dat kinderen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen, trots op zichzelf kunnen zijn en mee kunnen doen. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven mee te doen werkt Resto VanHarte  samen met welzijnsorganisaties uit de wijk en de voetbalvereniging. Sijbom: „Het KinderResto is mogelijk dankzij de gemeente Enschede.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.