Volledig scherm
© Thomas Nijenhuis

Te huur in Hengelo: bedrijfsruimte in WTC Twente

HENGELO - Om de verhuur van bedrijfsruimtes in het World Trade Center Twente te promoten, moet er alvast een aantal units worden ingericht. Belangstellende huurders kunnen er dan meteen naar toe.

Dat betekent dat de gemeente alvast 326.000 euro in de verbouwing moet steken. Maar dat vergroot de huurkansen wél, aldus bedrijfsmakelaar Roy Duijn van Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaar, die door de gemeente in de arm is genomen.

Bedrijfsruimte
Het WTC heeft zich inmiddels gevestigd in de kop van de voormalige Hofstede-mts aan het Industrieplein. Nu moet er bedrijfsruimte komen in de rij voormalige klaslokalen met twee etages langs Parallelweg LS. Het college van B en W stelt de raad voor om twaalf units geschikt te maken voor verhuur. Het gaat om een totale oppervlakte van 600 vierkante meter, een kwart van de totale ruimte die voor huurders beschikbaar komt.

Asbest
De asbest moet eruit worden gesloopt, het betrokken gedeelte wordt compleet gestript waarna de units worden ingebouwd met nieuwe plafonds, wanden, vloerbedekking, data en verwarming. Het college pakt de zaak voortvarend aan, want Duijn adviseert om slechts twee units in te richten. Hij wijst erop dat het WTC concurrenten in de buurt heeft: bedrijfsverzamelgebouw Lansinkveste en Hazemeijer Hengelo. Die hebben ook units beschikbaar die direct beschikbaar zijn.

Flexibel
De bedrijfsmakelaar verwacht dat belangstellenden ruimtes willen huren voor flexibele perioden, en dat zij die op korte termijn willen betrekken. Het advies: flexibele huurtermijnen, met lagere huurprijzen bij lange looptijden en grotere oppervlakten. De makelaar waarschuwt er voor dat er al veel flexibele kantoorruimte in Hengelo wordt aangeboden, met prijzen tussen de 115 en 225 euro per vierkante meter.

De huurprijs in het WTC Twente komt, wat het college betreft, uit op 100 euro per vierkante meter. In dat bedrag is een toeslag van 20 euro verwerkt voor de ondersteunende diensten van het WTC.

Advies
Bedrijfsmakelaar Duijn adviseert om een parkeerplaatsen voor bezoekers op eigen terrein aan te leggen. De gemeente ziet echter meer in het gebruik van de naastgelegen P&R-parkeergarage. De gemeente wil de bemiddeling, verhuur en contractvorming aan Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars delegeren.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.