Volledig scherm
Nieuwbouw Kop Boulevard Enschede. Project LIFE. © FOTO LIFE

Ten Brinke Group gaat project De Kop in Enschede ontwikkelen

ENSCHEDE - Het project De Kop in Enschede wordt met LIFE mede-ontwikkeld door de Ten Brinke Group. Deze vastgoedonderneming met een jaaromzet van 950 miljoen euro bereikte met de Belgische ontwikkelaar LIFE en de gemeente Enschede overeenstemming over het miljoenenproject.

De ontwikkeling op de Kop van de Boulevard is het grootste en belangrijkste plan voor centrumontwikkeling in Oost-Nederland. Het voorziet in de bouw van meer dan vijfhonderd appartementen in meerdere woontorens op de Kop van de Enschedese Boulevard 1945. LIFE en de Ten Brinke Group nemen de bouw van de appartementencomplexen voor hun rekening en de gemeente Enschede doet de aanpassing van de openbare ruimte. Over de investering in het project willen beide partijen niets zeggen, maar volgens eerdere prognoses gaat het om 150 miljoen euro.

Verankerd

Toon Haverals van LIFE over de keuze voor de oostelijke bouwer: „Wij zochten naar een ervaren bouwer die verankerd is in de regio, maar met buitenlandse ervaring. We kozen voor een financieel sterke groep, die een project met een langere looptijd aankan.” Ook de gemeente is tevreden dat de Ten Brinke Group met LIFE optrekt. „De Ten Brinke Group beschikt over veel kennis en geeft een positieve impuls aan het project”, aldus de lokale overheid.

Momenteel nemen LIFE en de Ten Brinke Group het plan onder de loep. Dat moet een plan worden met een evenwicht tussen betaalbaarheid en architectonische- en stedenbouwkundige ambities. Er komt een nieuw bestemmingsplan, dat door de gemeenteraad wordt getoetst. „We hopen in de loop van volgend jaar te beginnen met de bouw”, zegt Haverals.

Eerste stap

Directeur Edwin ten Brinke van de Ten Brinke Group is blij met de eerste stap die is gezet in dit megaproject. „Het is een bijzonder en ambitieus project. Het is nu aan ons samen met LIFE en de gemeente een betaalbaar plan te maken. Dit project moet aansluiten bij dat wat de markt aankan”, aldus Ten Brinke.

Er worden nu volume en stedenbouwkundige studies uitgevoerd. „We werken binnen de kaders zoals die door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Het bouwproces duurt zo’n vier tot vijf jaar. Een impuls voor Enschede en een prachtig project voor ons bedrijf. Het past in onze strategie onze omzet in Nederland fors uit te breiden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.