Markelo, begin april 1945
Aan het einde van de oorlog ligt de boerderij van de familie Kooymans in Markelo geregeld onder vuur. De Duitse verdediging bij het Twentekanaal is slechts een paar honderd meter van de boerderij verwijderd. Onder de weg vlak bij het erf ligt een duiker. Als er beschietingen of luchtaanvallen dreigen, vluchten moeder Kooymans en haar zoontje Hendrik Jan naar de betrekkelijk veilige schuilplaats. 75 jaar na de oorlog herinnert de inmiddels 79-jarige zoon zich die tijd nog goed levendig.
Volledig scherm
Markelo, begin april 1945 Aan het einde van de oorlog ligt de boerderij van de familie Kooymans in Markelo geregeld onder vuur. De Duitse verdediging bij het Twentekanaal is slechts een paar honderd meter van de boerderij verwijderd. Onder de weg vlak bij het erf ligt een duiker. Als er beschietingen of luchtaanvallen dreigen, vluchten moeder Kooymans en haar zoontje Hendrik Jan naar de betrekkelijk veilige schuilplaats. 75 jaar na de oorlog herinnert de inmiddels 79-jarige zoon zich die tijd nog goed levendig. © Onbekende fotograaf

Tentoonstelling bijzondere oorlogsfoto's uit Overijssel in Nijverdal

NIJVERDAL - Een tentoonstelling met de vijftig meest iconische foto’s uit de Tweede Wereldoorlog in Overijssel is vanaf donderdag te zien in het Memory Museum in Nijverdal.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.