Tijs Jagers.
Volledig scherm
Tijs Jagers. © Emiel Muijderman

Tijs Jagers nieuwe nachtburgemeester van Hengelo

HENGELO - Tijs Jagers is de nieuwe nachtburgemeester van Hengelo. Hij presenteerde zich zondagmiddag in kunstgalerie StARTion boven het NS-station.

De benoeming geldt voor een periode van twee. Jagers is de opvolger van cafébaas Berto Mulder. In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe nachtburgemeester niet gekozen, maar - zoals hij het zelf omschrijft - 'dictatoriaal benoemd' door de initiatiefnemers Pier van Dijk en Herbert Capelle.

Organisator Tijs Jagers, 35, is de man achter het Facebook-platform 'Hengelo Helemaal Stil?'. Opgericht om meer leven in de stad te brengen. Hij organiseert zelf ook van alles. Van Pokémon-festivals tot watergevechten op zomerse dagen op het marktplein. En niet te vergeten: bij de komst van de koopzondag speelden Jagers en HHS? een grote rol. De nieuwe Hengelose nachtburgemeester moet, kort gezegd, voor meer deining in de stad, en dan vooral de binnenstad, zorgen. Jagers vindt met name dat er meer voor jongeren moet gebeuren. Dance De kersverse nachtburgemeester heeft al een idee hoe hij dat wil aanpakken: met dance-festivals. „Ik pleit voor meer dance. Neem Tropical Night, dat nou weer tropisch moet worden. Maar vergeet hoe het vroeger was, kijk niet meer naar het verleden. En dance is Nederlands grootste exportproduct, maar in Hengelo doen we er niets mee. Kijk naar Enschede, daar hebben ze wel grote festivals.” Hengelo is een witte vlek op de dancekaart, vindt Jagers. „Een gemiste kans.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.