Photo: Marco Borggreve
Volledig scherm
Photo: Marco Borggreve © vrij

Traviata Reisopera laat weinig aan verbeelding over

Alle clichés over opera kunnen bij La Traviata van de Nederlandse Reisopera in de kast. Verdi’s loodzware meesterwerk uit de negentiende eeuw ontrolde zich zaterdagavond in Enschede als een moderne film, inclusief seks, verwijzingen naar kindermisbruik en een flinke dosis (vrouwelijk) bloot.

 1. Mishandelde Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg
  PREMIUM

  Mishandel­de Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg

  Hij kreeg klappen met een stoel, ging met zijn verwondingen op bed liggen, maar er was niemand die alarm sloeg. Pas drie dagen later trof de politie Bashar Fathallah onderkoeld en meer dood dan levend aan na een melding van een overbuurman. Op maandag 28 februari overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking. De vraag nu: in hoeverre is dat verdachte Thomas G. aan te rekenen?
 2. Achter op het erf staken twee klompjes omhoog, maar oma is nog niet dood
  PREMIUM

  Achter op het erf staken twee klompjes omhoog, maar oma is nog niet dood

  Over twee weken gaan we trouwen en het is nog even de vraag of oma daarbij is. Ze is oud. Toen mijn oom laatst achter op het erf twee klompjes omhoog zag steken, dacht hij dat het ‘gebeurd’ was, maar ze was alleen gevallen. Zelf overeind komen ging niet, haar roep om ‘volk!?’ ging verloren in de boerderijgeluiden. In het half uur dat ze daar zat, hoopte ze vooral dat het niet zou gaan regenen. Het bleef droog.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.