Annina Romita
Volledig scherm
PREMIUM
© Annina Romita

Tumult over harde scherpe uitlatingen Enschedese advocaat

ENSCHEDE - De gepeperde uitspraken van de Enschedese advocaat Jérôme de Jong van Lier richting het Openbaar Ministerie hebben tot tumult geleid. De Deken van de Orde van Advocaten gaat naar zijn uitspraken kijken.

 1. Afghanistan-veteranen komen bij elkaar in Enschede: ‘We hebben de ellende én hoop geproefd’
  PREMIUM

  Afghanis­tan-veteranen komen bij elkaar in Enschede: ‘We hebben de ellende én hoop geproefd’

  ENSCHEDE - In no-time braken de Taliban alles af wat waardevol is. De beelden uit Afghanistan komen hard binnen bij John de Jong, een veteraan uit Enschede die meehielp aan het herstel van vrede en democratie in het verscheurde land. Nu die verworvenheden aan scherven liggen, neemt hij met twee makkers het initiatief voor een bijeenkomst voor Afghanistan-veteranen, deze vrijdagavond op de vliegbasis. „We willen gevoelens delen.”
 2. Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpershal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten
  PREMIUM

  Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpers­hal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten

  ENSCHEDE - De staalconstructie is een drumstel, uit de muren klinken strijkers, een kroonluchter wordt een xylofoon en de lampjes zingen. Waar eens een immense drukpers zorgde dat de krant dagelijks op de deurmat kwam, klinkt straks een live-orkest met bijzondere muzikanten. Daniel Maalman tovert de geluiden van het verleden uit een iconisch gebouw aan de Getfertsingel.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.