Bernard Haitink in 2006 in het Concertgebouworkest in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Bernard Haitink in 2006 in het Concertgebouworkest in Amsterdam. © ANP

Twentenaren in het Concertgebouworkest herdenken hun oude chef Bernard Haitink: ‘Een tijdperk is gestorven’

Het afscheid van een tijdperk: zo voelen ze het toch. Jos de Lange en Bert Langenkamp, Twentenaren in het Concertgebouworkest, zijn geraakt door het overlijden van hun oude chef Bernard Haitink. „Bij het laatste concert wist je al: dit komt nooit meer terug.”

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden’
  PREMIUM

  Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminali­teit te bestrijden’

  Kleine inbraken, diefstallen, vernielingen, tanken zonder te betalen, dierenmishandeling of 200 hennepplanten op zolder. De politie laat kleine criminaliteit liggen. Er zijn domweg te weinig agenten om alles op te pakken. Is dat niet erg? Dat is maar hoe je het bekijkt, menen hoofdofficier Marthyne Kunst en politiechef Janny Knol van Oost-Nederland. ,,Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden.”