Rust op recreatiepark Het Rutbeek dit weekend.
Volledig scherm
Rust op recreatiepark Het Rutbeek dit weekend. © Emiel Muijderman

Twentse ic’s hebben nog ruimte, rust op recreatieparken

ENSCHEDE - De intensive care-afdelingen (ic’s) van de ziekenhuizen lopen snel vol. ZGT en MST melden nog wel nieuwe patiënten op te kunnen vangen.

Hoewel het volgens het RIVM lijkt dat de groei van het aantal nieuwe besmettingen afvlakt, beginnen de ziekenhuizen en ic’s nu toch hard vol te lopen. Bovendien groeide het aantal positief geteste patiënten dit weekend tot boven de 10.000 en steeg het aantal dodelijke slachtoffers naar 771. In Twente werden zaterdag twee nieuwe sterfgevallen gemeld: een 87-jarige vrouw uit Borne en een 80-jarige man uit Tilligte.

Morgen kan alles anders zijn

De Zwolse Isala ziekenhuizen hebben zondag voor het eerst twee patiënten over moeten brengen naar het ziekenhuis in Münster. De Twentse ziekenhuizen ZGT en MST meldden zondagmiddag dat zoiets in deze regio nog niet aan de orde is. „We hebben nog capaciteit over op onze ic-afdeling”, aldus MST-woordvoerder Toos Bierhoff. „Maar morgen kan alles anders zijn.” Over het aantal beschikbare bedden worden geen mededelingen gedaan.

Rustig in recreatiegebied

Inwoners van Twente hebben dit weekend de oproep van premier Rutte ter harte genomen: op de bekende recreatieplekken bleef het rustig. Dat zegt Arjen Gerritsen, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. Volgens hem zijn op bekende plekken als het Hulsbeek, het Rutbeek en het Lageveld geen incidenten geweest met groepen bezoekers. „We hebben de indruk dat Twente zich goed aan de nieuwe voorschriften houdt. Ik heb ook van de politie geen berichten over incidenten gehoord."

Premier Rutte riep vrijdag iedereen op om in dit ‘cruciale weekend’ zoveel mogelijk thuis te blijven. Hij zei eerder dat als er toch niet geluisterd zou worden, een volgende stap een volledige lockdown zou zijn. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.