Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Kamphuis (links) en Jeroen Germanus bij een film productie machine. © Frans Nikkels

Uit de dood opgestaan Polaroid groeit explosief en zoekt nieuw bloed

ENSCHEDE - Polaroid is terug en groeit explosief. Oudgedienden van de fabriek voor directklaarfilm geven hun specifieke kennis en ervaring door aan een vaste ‘leerknecht’.

Gerard Kamphuis uit Enschede werkt al sinds 1976 bij Polaroid. Hij is 65 nu, over anderhalf jaar stopt hij met werken. Dat doet hij niet zonder zijn kennis van alle machines over te dragen aan zijn opvolger, zijn 30-jarige stadsgenoot Jeroen Germanus. Door de nieuwe generatie bijtijds te koppelen aan ‘oude rotten’ met een lang Polaroid-verleden, blijft specifieke bedrijfskennis behouden. „Het is mooi om je kennis over te dragen en leuk dat dat aan Jeroen is.”

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.