Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Kamphuis (links) en Jeroen Germanus bij een film productie machine. © Frans Nikkels

Uit de dood opgestaan Polaroid groeit explosief en zoekt nieuw bloed

ENSCHEDE - Polaroid is terug en groeit explosief. Oudgedienden van de fabriek voor directklaarfilm geven hun specifieke kennis en ervaring door aan een vaste ‘leerknecht’.

Gerard Kamphuis uit Enschede werkt al sinds 1976 bij Polaroid. Hij is 65 nu, over anderhalf jaar stopt hij met werken. Dat doet hij niet zonder zijn kennis van alle machines over te dragen aan zijn opvolger, zijn 30-jarige stadsgenoot Jeroen Germanus. Door de nieuwe generatie bijtijds te koppelen aan ‘oude rotten’ met een lang Polaroid-verleden, blijft specifieke bedrijfskennis behouden. „Het is mooi om je kennis over te dragen en leuk dat dat aan Jeroen is.”

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.