Volledig scherm
Burgemeester Onno van Veldhuizen. © Emiel Muijderman

Van Veldhuizen wil parkeerverbod scooters om overlast aan te pakken in centrum Enschede

ENSCHEDE - Burgemeester Onno van Veldhuizen denkt aan een parkeerverbod voor scooters in het stadscentrum van Enschede als maatregel om de scootersoverlast in de binnenstad een halt toe te kunnen roepen.

Van Veldhuizen gaf dat maandagavond laat aan in de stedelijke commissie van de gemeenteraad. Aanleiding voor de aanpak met bekeuringen voor onwettig geparkeerde scooters vormen de twee recente incidenten met scooterrijders in Enschede waarbij ook gewonden vielen. 

De burgemeester van Enschede vroeg de gemeenteraadsleden maandagavond dringend om na te denken over het parkeerverbod voor scooters, dat eventueel door gemeentelijke boa’s (opsporingsambtenaren) gehandhaafd zal moeten worden.

Krachtige aanpak

Gemeenteraadslid Barry Overink (Burgerbelangen), die de scooteroverlast maandagavond in de rondvraag aankaartte, was tevreden met de toezegging van Van Veldhuizen. „Ik ben blij dat dit probleem nu eindelijk wordt aangepakt. Dit is echt een krachtige, civielrechtelijke maatregel.”

Burgemeester Van Veldhuizen zei de scooteroverlast meer dan zat te zijn. „Deze overtreding wordt gepleegd door burgers van Enschede die zich superieur voelen. Per dag wordt de regel dat je het stadserf niet met een gemotoriseerd voertuig mag binnenrijden zeker duizend keer geschonden. Er is te lang sprake geweest van collectieve onmacht om daar iets tegen te kunnen doen.”

‘Chefsache’

Daar wil Van Veldhuizen nu dus met het beoogde scooter-parkeerverbod een krachtdadig signaal tegenover stellen. „Dit is een Chefsache, een hoofdzaak, waar ik u als raad voor nodig heb. Ik hoop en verwacht dat u mij in dat opzicht half staat”, zei Van Veldhuizen op de steun van de gemeenteraad te rekenen.

Radio

1Twente sprak raadslid Barry Overink van Burgerbelangen op de radio. Beluister het fragment hieronder

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.