Volledig scherm
De verzamelingen liggen nu nog in de Telgenflat. © Reinier van Willigen

Verzamelmuseum Hengelo kan tóch verhuizen

HENGELO Op de valreep is er een oplossing gevonden voor de collecties van verzamelmuseum Muveron. Woningcorporatie Welbions heeft een nieuwe opslagruimte aangeboden, in een voormalig schoolgebouw aan de Lupinestraat.

De collecties van Muveron bevinden zich nu nog op de tweede etage van de Telgenflat: spullen van Stichting Museum het Schildersvak, het Historisch Schoolmuseum en de Twentse Geluidsjagers. Peter van der Zanden van de Geluidsjagers was al begonnen met de opruiming.

Verbouwing
De verdieping moet leeg, want de nieuwe eigenaar van de Telgenflat wil er beginnen met de verbouwing tot appartementencomplex. Welbions, de vorige eigenaar, liet Muveron weten dat het eruit moest. Muveron-voorzitter Wybo Miedema haalt opgelucht adem. Er is vergeefs gezocht naar andere locaties, tot de corporatie met een alternatief kwam. „Daar zijn we Welbions bijzonder erkentelijk voor. De ruimte is in principe ook tijdelijk, maar voorlopig zitten we goed.”

ROC
In het gebouw aan de Lupinestraat zat eerder de opleiding voor verpleegkundigen van het ROC van Twente. Ook zat kindercentrum De Klaproos erin. Het complex is gedeeltelijk verhuurd maar er is ruimte voor Muveron.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.