Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Video | 'Frietboetiek' van sterrenchef in Hengelo geopend

HENGELO – Geen simpele vette hap met mayo maar een chique Frites Ras el Hanout of een Frites Ciboulette. Sterrenchef Lars van Galen van hotel-restaurant ’t Lansink staat nu ook als patatboer in zijn nieuwe Frites Boutiques aan de Wemenstraat in Hengelo.

Bestellen gaat in de Frites Boutiques in de binnenstad van Hengelo op z’n Frans. Dat is wel even wennen. Een Frites Ciboulette? Een patatje met een topping van bieslook en sjalot, geserveerd in een zwart kartonnen bakje met houten bestek. De natuurlijke materialen, de aardappelen van Twentse bodem en de Petit Croquette en Frikandel Exeptionnelle van eigen fabricaat maken van deze snackbar een culinaire cafetaria.

Heerlijk
Het loopt storm op dag één. Stephanie de Wolf en haar kinderen Boaz en Midas gaan voor veilig en kiezen de mayonaise met mosterdzaad. “De frites is echt heerlijk, die saus is helemaal niet nodig.” Het verbouwde pandje aan de Wemenstraat oogt strak. “Een ideale plek om na een rondje door de stad even wat te eten.”

'Sjiek en strak'
Alle suikers zitten er nog in, zegt kenner Johan Bos over de gefrituurde aardappel. “Vast een Agria, goed gebakken en echt vers.” De Hengeloër en zijn vrouw hadden 43 jaar lang een eigen cafetaria. Tijden veranderen. “Het is hier allemaal zo sjiek en strak. En echt alles is vers.” Bos vertelt over onze keuken die steeds internationaler wordt. “Maar het verse frietje blijft.”

Enschede
Sterrenkok Lars van Galen (38) van het gerenommeerde hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo (één Michelinster) en zijn compagnon Richard van den Hoeven gaan mee met de verse friettrend. De terugkeer van het vergeten frietje? Van Galen lacht. “Iedereen vindt friet lekker, dus dit moet toch werken?” Over een half jaar willen de ondernemers een Frites Boutique in Enschede. De zoektocht naar een pand is al begonnen.

Bij de opening van Frites Boutiques was ook Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo aanwezig. De burgervader deelde met plezier de frietjes uit. Bekijk hier de video.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.