Volledig scherm
Klaas Kamphuis © Herman Haverkate

Volg kunstenaar Klaas Kamphuis op de Lonnekerberg

LONNEKER - Kunstenaar Klaas Kamphuis werkt sinds dinsdagmorgen aan een groot kunstwerk voor de Lonnekerberg. Zijn werk is live te volgen voor publiek.

Kamphuis maakt zijn metersgrote houtsculptuur in opdracht van de Stichting Kunstenlandschap Lonneker. Het beeld wordt tijdens de jaarlijkse beeldenroute met Pinksteren onthuld en blijft ook na de kunstmanifestatie staan.

Kamphuis werkt al dertig jaar met hout. Hij maakte onder meer voor het Oerol Festival op Terschelling een reeks houten paarden. Een modderig terrein aan de Bergweg 352 in Lonneker is de komende weken zijn natuurlijke atelier. Publiek is er welkom op woensdag en zaterdag tussen twee en vijf uur.

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.