Volledig scherm
Klaas Kamphuis © Herman Haverkate

Volg kunstenaar Klaas Kamphuis op de Lonnekerberg

LONNEKER - Kunstenaar Klaas Kamphuis werkt sinds dinsdagmorgen aan een groot kunstwerk voor de Lonnekerberg. Zijn werk is live te volgen voor publiek.

Kamphuis maakt zijn metersgrote houtsculptuur in opdracht van de Stichting Kunstenlandschap Lonneker. Het beeld wordt tijdens de jaarlijkse beeldenroute met Pinksteren onthuld en blijft ook na de kunstmanifestatie staan.

Kamphuis werkt al dertig jaar met hout. Hij maakte onder meer voor het Oerol Festival op Terschelling een reeks houten paarden. Een modderig terrein aan de Bergweg 352 in Lonneker is de komende weken zijn natuurlijke atelier. Publiek is er welkom op woensdag en zaterdag tussen twee en vijf uur.

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.