Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Waar zijn de Hengelose ouderen?

HENGELO - De Hengelose Andy Weil (73) verbaast zich erover dat woningcorporatie Welbions huurders van alle leeftijden toelaat in een seniorencomplex. Kinderen hollen over de galerij.

Hij dacht in een complex voor 65-plussers te wonen maar inmiddels wonen er ook jonge mensen. "Het lijkt wel alsof ze een gebrek aan ouderen hebben." Sinds 2012 woont Weil boven winkelcentrum Slangenbeek. Eerst met veel plezier, want lekker rustig. Maar sinds een jaar is het niet meer zo rustig. Volgens Weil komt dat omdat Welbions alle leeftijd toelaat. Jonge gezinnen, alleenstaanden met een baan of tweeverdieners: ze zijn welkom.

Leeg
Welbions bevestigt het verhaal van Weil. Het complex aan de Straatsburg is, net als vijftien andere complexen in Hengelo, toegankelijk gemaakt voor iedereen. Welbions heeft het label 'senior' er vier jaar geleden al afgehaald. Reden: voorkomen dat ze leeg komen te staan. "Het aanbod was gewoonweg groter dan de vraag, vandaar dat we destijds dit besluit hebben genomen", aldus manager Wonen Bert Schipper van Welbions.

Gerookt
Voor Weil blijft het onplezierig. "Het is al een paar keer gebeurd dat er in de lift was gerookt. Dat is voor mij heel onprettig want ik het COPD. Je verwacht niet dat al die pensionado's met een peuk in hun mond rondlopen. Dus dan weet je het wel."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.