Op ruim 200 plekken in Nederland kunnen deze week wapens worden ingeleverd, zonder dat de persoon daarvoor vervolgd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op ruim 200 plekken in Nederland kunnen deze week wapens worden ingeleverd, zonder dat de persoon daarvoor vervolgd wordt. © Dirk-Jan Gjeltema

Wapens inleveren in de ‘week van de veiligheid’, maar in Twente en de Achterhoek doen we niet mee

ENSCHEDE - Sinds maandag kunnen mensen zonder het risico op een straf wapens inleveren tijdens het project ‘drop your knife, doe wat met je life’. De campagne in de wek van de veiligheid is gericht op het tegengaan van het messenbezit- en gebruik onder jongeren en jongvolwassenen. Zoals eerder gemeld doen Twentse- en Achterhoekse gemeenten niet mee aan het project.

  1. Kamervragen over dader moord in Dish-hotel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?
    PREMIUM

    Kamervra­gen over dader moord in Dish-ho­tel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?

    SP-Kamerlid Michiel van Nispen heeft opheldering gevraagd aan minister Dekker voor Rechtsbescherming en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over Cumali A. uit Steenwijk. De man is in 2010 onherroepelijk veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar voor de moord op zijn nicht Denise Celik in het Dish-hotel in Enschede in 2004. Na zijn daad vluchtte hij naar Turkije, waar hij nog steeds vrij rondloopt.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.