Ryaaz Nankoe en zijn dochter Dahlia zijn samen naar de Oude Markt gekomen en bezoeken de stand van Extinction Rebellion. „Gogbot is een mooi festival. Lekker rebels!”
Volledig scherm
PREMIUM
Ryaaz Nankoe en zijn dochter Dahlia zijn samen naar de Oude Markt gekomen en bezoeken de stand van Extinction Rebellion. „Gogbot is een mooi festival. Lekker rebels!” © Marieke Amelink

Wat vinden bezoekers van Gogbot Enschede? ‘Fake-nieuws en complottheorieën zijn doodeng!’

ENSCHEDE - Ze komen uit Rotterdam, Utrecht of Enschede. Gogbot trekt bezoekers uit het hele land. Maar wat vinden ze er eigenlijk van? „Het is een mooi festival. Lekker rebels!”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Kanker maar toch meedoen aan een triatlon? De Enschedese Helga (62) deed het: ‘Ze gaven me nog een paar weken’
  PREMIUM

  Kanker maar toch meedoen aan een triatlon? De Enschedese Helga (62) deed het: ‘Ze gaven me nog een paar weken’

  ENSCHEDE Haar streeftijd? Die had ze niet. Dat Helga Gerritsen (62) zondag überhaupt aan de start stond van de triatlon op Het Rutbeek mag gerust een wonder heten. Drie jaar geleden trof haar het noodlot: ze kreeg ongeneeslijke kanker. Een verhaal over grenzen opzoeken, stiekem sporten en loeizware chemo’s. „Er zaten dagen tussen dat ik dacht: ik kán gewoon niet meer.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.