Raadsfracties willen opheldering over kosten onderzoek naar toekomst zwembaden Enschede.
Volledig scherm
Raadsfracties willen opheldering over kosten onderzoek naar toekomst zwembaden Enschede. © Annina Romita

‘Wat zijn kosten nieuw onderzoek zwembad Enschede?’

ENSCHEDE - Niet alleen bij gebruikers en verenigingen roepen de aanhoudende onderzoeken naar de toekomst van de zwembaden in Enschede vragen op. De raadsfracties van CDA en SP willen van het college van B en W weten wat de geraamde kosten zijn van het ‘nieuwe haalbaarheidsonderzoek’.

Op 12 februari kregen gebruikers en verenigingen op een informatiebijeenkomst de gelegenheid wensen en ideeën naar voren te brengen voor een nieuw zwembadenplan. Die suggesties worden meegenomen in een nieuw rapport, dat op 11 maart aan hen wordt voorgelegd. „De uitkomsten moeten input geven aan een nieuw haalbaarheidsonderzoek waaruit opnieuw verschillende scenario’s moeten komen. Kortom: het college lijkt opnieuw te beginnen”, is de indruk van de raadsleden Mart van Lagen (CDA) en Annalies Frutselaar (SP). 

Inspraak

Voor hen aanleiding diverse schriftelijke vragen te stellen aan het dagelijkse gemeentebestuur. Ze willen weten met welke onderzoeksvraag het bureau HEVO precies aan het werk is gegaan.  „Worden er ook varianten bekeken zonder de bezuinigingstaakstelling van 400.000 euro?” Ze zijn ook benieuwd naar de inspraakmogelijkheden.  „Beschouwt het college de gebruikersbijeenkomsten van 12 februari en 11 maart als  participatiemomenten?”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.