Een deel van het kunstwerk van Sonna Krom waaide weg.
Volledig scherm
Een deel van het kunstwerk van Sonna Krom waaide weg. © Sonna Krom

Weggewaaid stuk kunstwerk in Enschede weer terecht: ‘Iemand had het meegenomen’

ENSCHEDE - Het spoorweg-kunstwerk van Sonna Krom is weer compleet. De linkerhoek, die tijdens storm Ciara was weggewaaid, is gevonden en meegenomen door een attente medewerker van de gemeente. 

De eerlijke vinder nam contact op met Enschedeër Bert Kollenhof naar aanleiding van een berichtje in deze krant. „Hij had het gevonden en meegenomen naar zijn werk”, vertelt Kollenhof, die zelf vorig jaar betrokken was bij de plaatsing van het kunstwerk ter ere van de voormalige spoorlijn tussen Enschede en Ahaus. Kollenhof had vorige week zelf nog een tijdje gezocht in de berm van de Buurserstraat.   

Niks zit goed vast

Het was een kwestie van tijd voordat de panelen zouden loslaten. De manier waarop ze aan de wand zijn bevestigd is niet bestand tegen harde wind. Of eigenlijk tegen helemaal niks. „De panelen laten overal los”, zegt Kollenhof. „Ook de balken waarop de panelen vastzaten, zitten niet goed vast.” Om te voorkomen dat andere delen ook de vrijheid kiezen, wordt alles nu opnieuw bevestigd. „Het paneel dat zoek was ligt in een werkplaats van de gemeente”, zegt Kollenhof, die blij is dat het terecht is. „Het is ook onbeschadigd. Nou ja, een paar krasjes, maar die werkt Sonna wel bij.”

  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.